Ik weet niet waar ik vandaan kom

Steven Oprinsen schilderde, tekende, schreef, creëerde en decoreerde. Maar vooral; leefde. 

In zijn tekenwerk had hij een eigen stijl ontwikkeld die nog het beste te omschrijven is als New Classic Pop Art, of waar Haring meets Picasso. Maar dan anders.

Figuratieve vormen en beelden zijn allen herkenbaar door zijn specifieke stijl. Voor Steven was eigenlijk geen enkel object of product meer veilig. 

Naast zijn schilderwerk heeft hij ook gewerkt op auto’s, E-bikes, gitaren, sneakers en classic shoes, schalen, vazen,  meubilair en ook veel op denim jeans en jackets. 

Hij werkte met trots samen met o.a. Douwe Bob, Giel Beelen, Rehab Shoes (eigen schoenenlijn), Amsterdenim, Red Wing Shoes, Wise guys, Fiat, Spiked Bikes, Denim City, VPRO, LXRY MAGAZIN en de jaarlijkse veiling ten bate van Voedselbank Amsterdam. 

Steven Oprinsen had een onweerstaanbare drang om te schilderen en te tekenen. Lijnen en vormen stromen recht uit zijn handen op het materiaal. Waarbij er best buiten de lijnen werd gewerkt en het niet draaide om perfectie maar juist een tikkeltje rauw. Zoals Steven. Of eigenzinnig, zoals jij?

Rest in Peace Steven
05-11-20 Amsterdam

De urn van Steven is te bezoeken in ‘t Schouw aan het water op begraafplaats Zorgvlied, te Amsterdam. i

Scroll to Top